Leeuwkes

Leeftijd: 
5 tot 8 jaar (3e kleuterklas-2e leerjaar)

Liefste leeuwkes,

Wij zijn superblij dat we jullie eindelijk kunnen terugzien en hebben heel veel zin in een leuk jaar op de KSA!! Maar jullie leiding heeft spijtig genoeg ook minder goed nieuws ... Door het Corona-virus is er vanalles misgelopen in circus Sim Sala Bim. Doordat iedereen veilig thuis moest blijven om niet ziek te worden, kwamen er geen mensen meer kijken naar de shows van het circus. De circusartiesten werden daar heel verdrietig van, ze hadden niets meer te doen en verveelden zich. Ze oefenden niet meer op hun kunstjes en goocheltrucs en aten zoveel chocolade dat ze niet meer in hun kostuums pasten. En overal in het circus ligt rommel! Nu het virus stilletjes aan verdwijnt en we terug buiten mogen komen, zou Sim Sala Bim terug shows kunnen geven! Alleen ... de goocheltrucs lukken niet meer, Raf de acrobatische giraf is spoorloos verdwenen, Katinka de pratende papegaai is haar stem kwijt, de trampoline is kapot, het licht in de circustent werkt niet meer, de kostuums zijn allemaal te klein geworden, de dansers zijn hun danspasjes vergeten en nog zoveel meer dingen zijn fout gegaan. Frank de circusdirecteur weet niet hoe hij dit allemaal zo snel mogelijk moet oplossen zodat zijn artiesten weer een glimlach op hun gezicht krijgen en hij de mensen weer blij kan maken met shows.

Al dagen zit Frank te piekeren over hoe hij nu verder moet. Moet hij alle shows afschaffen? Nee, want dan kan het circus nooit meer openen … Moet hij audities houden om nieuwe artiesten aan te nemen in het circus? Nee, want dan hebben de artiesten geen job meer … Frank kan het niet meer aan en vlucht ’s nachts weg zonder het aan iemand te vertellen. De volgende ochtend wil Barry de beer een koffietje met 2 suikerklontjes en 3 theelepels melk geven aan Frank. Hij klopt op de deur van Franks hut, maar krijgt geen antwoord. Na lang wachten zonder antwoord wordt Barry de beer toch een beetje ongerust. Hij roept heel het circus bij elkaar en start een zoektocht naar Frank. Ze zoeken overal. Onder de tribunes, bij de olifanten, in de neus van Trolly de clown, maar vinden niks … Ze besluiten in Frank zijn hut te gaan zoeken naar aanwijzingen die kunnen aantonen waar Frank zit. Ze zoeken en zoeken tot Barry de beer opeens een briefje vindt. Op dat briefje staat geschreven:

Beste circusvrienden, 

Het spijt me heel erg dat ik vertrokken
ben zonder iets te laten weten. 
Ik kon het niet meer aanzien hoe mijn circus
a zo veel werk langzaam failliet ging. 
Hopelijk zijn jullie niet te boos.
Ik weet zeker dat jullie een oplossing vinden.

XOXO Frank

De circusvrienden kunnen hun ogen niet geloven: Frank is weggelopen! Niemand zegt iets tot Raf de giraf plots zegt: "Volgens mij is die gekke Frank ons gewoon beet aan het nemen en heeft hij zich verstopt." De rest van de bende geeft Raf gelijk en ze besluiten om op zoek te gaan naar Frank. Katinka de papegaai zoekt in de circustent: onder de stoelen, onder het podium en in de kleedkamers, maar ze vindt hem niet. Raf de giraf zoekt rond de hutten, in de hutten en zelfs in de vuilbakken, maar ook daar geen spoor van Frank. Ze keren terug, hopend dat de anderen iets gevonden hebben, maar helaas hebben ook zij niets gevonden. Iedereen weet wat dat betekent: Frank is écht weggelopen en zal niet meer terugkeren. De vrienden zitten met hun handen in het haar, want ze willen voortdoen met het circus, maar ze weten niet hoe. Wat moeten ze nu doen?

Barry de ballet dansende beer heeft een idee. Als wij Frank zelf niet kunnen terugvinden, dan hebben we een manier nodig waardoor Frank uit zichzelf terugkeert. De dieren besluiten om een grote, gezamenlijke vergadering te houden in de circustent. Katinka de pratende papegaai stelt voor om het terrein vol met broodkruimels te leggen, zodat Frank het spoor kan volgen. Trolly de Clown stelt voor om alle rode clownsneuzen te verzamelen en hiermee SOS op de grond te schrijven, zodat iemand vanuit de lucht hen kan helpen. Raf de Giraf had het idee om een reusachtige, levende piramide te maken met alle leden van het circus om Frank op die manier vanuit de verste verte op te sporen. Larry de leeuwentemmer stelde voor om de circusleeuwen te gebruiken als speurders. Hij kon ze laten ruiken aan een oude, vieze onderbroek van Frank en zo konden de leeuwen zijn geur opsporen. “STOP!”, roept Barry, “al deze ideeën zijn hopeloos en sommigen veel te gevaarlijk! Ik stel voor om gewoon het heft in eigen handen te nemen en het circus zonder Frank te laten doorgaan, hopelijk wordt het circus dan weer even succesvol als vroeger en keert Frank weer terug!” Het hele circus is het met Barry eens, alleen zijn ze bang dat het hen alleen niet zal lukken, maar daar heeft Larry de leeuwentemmer wel een oplossing voor. Hij heeft namelijk nog heel veel kleine, schattige, coole en stoere kleine leeuwkes, die hem zeker en vast willen helpen om het om het succesvolle circus en Frank terug te brengen! Dus lieve leeuwkes, wat denken jullie, zullen we samen circus Sim Sala Bim en hun knotsgekke leden helpen?

Dikke knuffel,

Emma, Tommy, Simon, An-Katrien en Katrien