Jongknapen

Leeftijd: 
10 tot 12 jaar (5e-6e leerjaar)

Op een dag in Aalst huppelden vier aanschouwelijke adonissen en adonissinenen in het smakelijke stadscentrum. Tot plots kwam een wansmakelijke wandelaar met een vreemde vertoning en vol vunzige praat onze heerlijke helden tegemoet. 'Potverdekke': zei de man. 'Van jullie wil ik wel eens een foto trekken.' Dus hij deinsde twee passen achteruit. Plaatste zijn potige poten ongeveer 73,4 cm van elkaar. Hees zijn elastische ellebogen (Wist je dat: Vroeger, toen men nog geen meetlatten had, gebruikte men als meetmaat een 'el'. Dit is de lengte van de elleboog tot de onderkant van de hand. Vandaar: waar de 'el' zich buigt, is de elleboog.) naar omhoog. Net voor hij de fotogenieke foto trok zei hij de wazige woorden: 'ik dank u voor uw aandacht'. 

FLITS!
Onze hartverwarmende helden zagen plots geen hand voor ogen. Voor één zonnecycli waren ze verblind. Nadat het donkere duister was weggetrokken hadden onze plezante protagonisten door dat ze in de wondere wereld van de sublieme smartphone zaten. Een van de nieuwsgierige neuzen zag opeens een hartje, gevolgd door een hashtag, voorbij vliegen. De super snuggere van de vier had ineens door dat ze in de iconische instagram-app verzeild geraakt waren. Ze besloten op adembenemend avontuur te gaan in de fantastische foto-app. Tijdens dit alomvattend avontuur vlogen er verscheidene heroïsche herinneringen voorbij. De vier vrienden hadden het naar hun zonnige zin. Ze sprongen over de rijkelijke reacties, zigzagde tussen de heuvelige hartjes en bukte voor de vele verhalen. Ze zagen alles als een razende race passeren.
TOT PLOTS!
De oplettende opzichter zag een hashtag passeren genaamd #KSA. De coole compagnons waren verschrikkelijk verrast en liepen de hangende hashtag achterna. Onze actieve atleten probeerden de hashtag te vangen. Ze spurtte en sprongen maar het wou maar niet lukken. De sympathieke speurneuzen kwamen op het ideale idee om samen te werken. De machtigste man nam iemand in zijn nek, zo kwamen ze hoog genoeg om de haastige hashtags te vangen. Ze keken naar het prachtige plaatje en zagen dat het een van onze vier knappe koppen was. Toen zagen ze weer een kleurig kiekje van een van de rare rakkers. 

Ze gingen verder met hun reusachtige reis op zoek naar de andere aantrekkelijke afbeeldingen. En niet veel later zagen ze een meesterlijke melding over KSA sint-jozef. ‘Megalomane Mexicaans openingsspel van KSA sint-jozef’
Ze wisten dat ze die veelbelovende vermelding moesten volgen. De vier vastbesloten helden liepen achter de reppende reactie. De springende sprinkhaan van de groep kon de reactie vangen en zag de perfecte profielfoto. Daarnaast zagen onze vier lieftallige leiders de laatste maar niet de minst mooie foto die de jongknapen leiding vervolledigt.