Kaproenen

Leeftijd: 
8 tot 10 jaar (3e-4e leerjaar)

LADSGO TO HAWAII WIJ GAAN NAAR HAWAII!!!!

Op een vrijdagavond zaten de 5 leukste leiders allertijden samen te studeren voor hun moeilijke examens die eraan kwamen toen Marie plots de kamer binnenstormde en luidkeels riep: “WIJ GAAN NAAR HAWAAAAAAII!” “How doe eens rustig”, zei Fred. “We hebben wel examens he… Wij kunnen helemaal niet op reis gaan.” “JAWEL JAWEL, IK HEB GEWONNEN! WE GAAN NAAR HAWAII!!” “Wat heb je dan wel gewonnen”? vroeg Andreas. “Wel, 2 weken geleden heb ik meegedaan aan de grote KSA-Quiz, en de winnaar kon zijn droomreis winnen. Wanneer en naar waar je ook maar wou. En aangezien ik de Slimste KSA’er ooit ben heb ik uiteraard gewonnen.” De rest was enorm enthousiast over dit idee. Na zo een zware examenperiode hadden ze wel een goede vakantie verdiend. Een geluk dat we nog 3 weken de tijd hebben om naar de fitness te gaan om aan onze hot girls summer-body te werken, vooral in André zijn geval.

3 WEKEN LATER...

Heeft iedereen alles bij? Zonnebril, bloemenhemdje, surfplank en een ultra groot cocktailglas? “Jup, ik heb er zooooo veel zin in”, zei Laure. Silke, André, Laure, Marie en Fred stapten met volle goesting het vliegtuig op en begonnen aan de reis van hun leven. 14 dagen lang elke dag in de zon liggen met een lekkere fristi, surfen op de hoogste golven ter wereld en elke avond de beste feestjes… Toen ze aankwamen op Honolulu, de hoofdstad van Hawaii, waren ze allemaal in de 7e hemel. Ze gingen onmiddellijk naar het strand om een surfplank te huren en hun kunstjes aan elkaar te tonen. Na een vermoeiende middag surfen zetten de 5 leiders hun neer op het strand om naar de zonsondergang te kijken. Het leek alsof dit de perfecte relax vakantie voor luilakken zou zijn. Tot Laure plots een stukje papier uit het zand zag steken. Ze ging het oprapen om in de vuilbak te gooien omdat milieubewuste Laure strandvervuiling niet oké vindt. Het stukje papier bleek echter groter te zijn dan ze dacht. Het bleek een stukje van een kaart te zijn. Misschien wel een schatkaart. Ze rende met haar ontdekking naar de andere leiders. Toen kwam avontuurlijke André met het idee om dit mysterie op te lossen. Tot zo ver de rustige relaxvakantie.

Op het stukje kaart stonden een paar stippenlijnen en “Pearl Harbor”. Zou dit kunnen leiden tot een grote goudschat? Om deze schat te vinden zullen ze natuurlijk wel de rest van de kaart nodig hebben. Enthousiaste Fred pakte direct de schep in handen om het hele strand om te gooien. Na 3 uur graven en zwoegen hadden ze nog altijd niets gevonden. Hawaii is natuurlijk heel groot. Met 5 mensen en zonder strategie zou het eeuwen duren voor ze de rest van de kaart vinden. Toen kwam Silke met het geweldige idee om de kaproenen erbij te halen. Na lang overleggen met de ouders mochten we alle kaproentjes laten overvliegen naar Hawaii. Natuurlijk enkel op voorwaarde dat ze allemaal in thema gekleed waren: fleurige bloemenhemdjes, hawaiirokjes en kokosnotenbikinis. Met de hulp van de kaproenen moet die schat zeker te vinden zijn. Stel je voor welke leuke dingen we allemaal kunnen doen op kamp met zoveel geld!!!