Kaproenen

Leeftijd: 
8 tot 10 jaar (3e-4e leerjaar)

Tintelsartikel kaproenen sept-okt 2017-2018

Op een doefe Midden-Oosten avond kwam Al Moumo De Groote terug van zijn werk. Het was alweer een drukke dag op het golfterrein geweest, hij had namelijk nog nooit zoveel ballen moeten rapen! Reeds vele jaren werkte hij op hetzelfde golfterrein. Elke dag opnieuw, het was fijn om te zien, een bal of honderd én tien. Het gras was piek fijn in orde, maar zijn leven was dat helemaal niet.

Hij leefde een armtierig bestaan in het enorm rijke Dubai. In een straat waar de huizen bekleed waren met diamanten en de vloeren gemaakt van puur goud, was onze held gelukkig dat hij een golfplaten dak boven zijn hoofd had. Hij had niet veel maar hield zich sterk voor zijn zoon. Het was namelijk de week waarin Sanoj (zijn zoon) verjaarde. Al Moumo wou zijn zoon verrassen met een niet te evenaren cadeau.

Hij zette zijn wekker om vier uur ’s nachts en sprong op zijn dromedaris. Hoezo een dromedaris en geen kameel? Hij kon zich namelijk maar één bult permitteren. Het was een nachtelijke rit, stevig hield hij zich met zijn ene hand vast aan de enige bult die hij had en probeerde met de andere hand te sturen. De dromedaris bereikte een snelheid van wel 2 zandheuvels/seconde. Al snel kwam hij toe aan de plaats die hij voor ogen had voor de verrassing. Hij had het plan opgevat om een kist te begraven en er een schatkaart naartoe te leiden. In deze kist zat een jaarlange verzameling van onvervalbare desserts van het buffet van de golfclub. Zijn baas gaf hem elke dag de toestemming om de restjes mee te nemen. Zo verzamelde hij: éclairs, nougat, een 5-tal chocoladetaarten met gekleurde muizenstrontjes, drie één-eurodeals, een hotelcake, 10 sneetjes peperkoek, eierwafels (per 10 verpakt van Everyday), een half zakje Maya koekjes, 7 worteltaartjes, enkele ingevroren partysnacks, en het gewicht van elf olifanten aan Jules De Strooper koekjes. Hij nam zijn schop en begon te graven exact in het midden van 3 oases. Door de hoeveelheid van onder andere de Juleskes moest de put niet alleen enorm groot zijn maar ook gigantisch diep. Het graven duurde wel zeker 87 uur, 13 minuten en wel geteld 24 seconden. (Hij vond het zelf een toptijd, hij had het geschat op 94 uur, 8 minuten en de volle 56 seconden.) Hij gooide de put dicht, vervolmaakte zijn reis terug naar huis en kroop bij aankomst direct in zijn bedje. Het was eigenlijk geen echt bed maar een yogamatje, een hard matje waar hij door zijn moeheid onmiddellijk op begon te pitten.

Twee zonsopgangen later was het zover: Sanoj’s verjaardag! Al Moumo sprong uit zijn yogamat en ging Sonaj luidkeels wakker maken. Ze sprongen beide enthousiast op de dromedaris (waar dat de dromedaris iets minder enthousiast mee was) en volgden de schatkaart naar bestemming X. Eens aangekomen begonnen ze samen te graven. Na uren graven hadden ze de schat nog steeds niet gevonden. Door de wind van de afgelopen dagen lagen de huivels zand namelijk allemaal op een andere positie. Maar ze gaven niet op! Plots zag Sonaj in de verte iets glinsteren. Hij riep zijn vader erbij en samen gingen ze die richting op. Al Moumo zag al snel dat dit niet de verassing was die hij had verstopt. ‘Hmm.. vreemd’ dacht hij. Ze begonnen het zand weg te blazen. En wat ze toen zagen, dat geloof je nooit… Het was een berg van goud!!!! Sonaj en Al Moumo waren rijk!!!!! Ze geloofden hun ogen niet. Hun levens veranderde in een vingerknip. Nu konden ze eindelijk 2 bulten permitteren!

Ze haastten zich naar huis en vertelden alles aan Sanoj’s mama, die ondertussen een grote taart aan het bakken was voor diens verjaardag. Al Moumou belde z’n werk op en nam onmiddelllijk ontslag, werken moest hij toch nooit meer doen! Het werd een toffe verjaardag en het hele gezin danste tot in de late uurtjes.

Bij het ochtendgloren stond iedereen vermoeid op van het feestje maar was er bij iedereen van het gezin de grootste glimlach ooit aanwezig. Het besef dat ze rijk waren, was er nu pas echt.

Wat gingen ze met al dat geld doen? Een dure villa kopen? Een oneindige voorraad aan voedsel en frisdrank? Of misschien eigenaar van de golfbaan worden waar papa al zolang werkte? Het waren allemaal vragen die de familie de hele dag bezig hield. Sanoj had al vanaf het begin van zijn bestaan een grote passie voor paarden. De rijke oliesjeiks die in zijn straat woonden hadden enorme manèges met racepaarden die wel meer dan een miljoen euro kostten. Sanoj vroeg aan papa Al Moumou of hij geen paard mocht hebben voor zijn verjaardag, uiteraard stemde hij toe en bestelde er onmiddellijk 15. Ook Al moumou’s vrouw mocht bestellen wat ze wou, het werden kilo’s prachtige sieraden die ze al lang wou maar zich niet kon permitteren. Allemaal prachtige edelstenen die ze vanaf nu rond haar nek kon dragen. Nu was het de beurt aan Al moumou, na lang nadenken wou hij geen cadeau kopen voor zichzelf maar had hij een veel beter idee. Hij ging een groot feest geven voor al zijn vroegere collega’s op de golfbaan. Allemaal mensen die het niet zo breed hadden maar nu dus even konden genieten van het leven en zich een echte rijke sjeik konden wanen. Het feest werd weken voorbereid. Er werden zwembaden gevuld met kinderchampagne, taarten gebakken van 100 meter hoog en kilo’s confetti van bladgoud. Het feest werd een echte knaller!

Wil je weten hoe het leven van onze dappere familie evolueert? Kom dan zeker naar de KSA op zondag en ontdek de wondere wereld van onze vrienden.

Vele Ksa-groeten