Knapen

Leeftijd: 
12 tot 14 jaar (1e-2e middelbaar)

Ozo Beach

WOEP WOEP LAAT DIE ZOMER MAAR WEER BEGINNEN! Na een paar maanden weer binnen te hebben gezeten en braaf de covid-regels te hebben gevolgd, is het tijd voor…. NIETS. Wij gaan chillen, voetjes in de lucht, zonnebrilletje op & chill. Terwijl iedereen aan het zwikken en het zwoegen is, gaan wij genieten met een lekker mocktailtje in de hand. Hier is alvast een recept voor een lekker mocktailtje, want wij als leiding vergeten wel al eens wat.

  • 160 ml thee (rozenbottel, koud)
  • 1 kl ahornsiroop
  • 100 ml limonade (rozen)
  • VEEEEL frambozen

Meng 160 ml koude rozenbottelthee met 1 kl ahornsiroop in een groot glas tot de siroop helemaal is opgelost. Vul het glas verder aan met 100 ml rozenlimonade. Werk af met een framblijtje.

We starten onze reis in de tropische Ardennen en gaan zo langs Fiji, Bora Bora, Sri Lanka, Cuba, Aruba, de Bahama’s, Hawaii,… Om dan weer terug te keren naar het meest tropische land van heel de wereld: Aalst! We gaan wel veel bestemmingen bezoeken, maar het komt erop neer dat we dagenlang zullen bakken en braden op het strand. Beter kan het leven toch niet worden. Wat hebben we hiervoor nodig?

Een strandstoel natuurlijk! Want waarom zouden we op het zand liggen dat overal tussen kruipt? De knapen gaan voor het ultieme comfort vanuit hun luie zetel. Zo’n stoeltje is ook ideaal om mooie boykes en chicks te spotten op het strand.

We nemen ook zonnecrème en een leuk zonnehoedje mee! Beetje bruinen is oké, maar we willen natuurlijk niet naar huis komen als kreeftjes. Dus steek die factor 50 maar in de valies. Een zonnebril en een zonnehoedje kan ook handig zijn tegen de zon en het is tegelijk een essentiële accessoire bij een coole strandlook.

Misschien dat sommige knapen skinny dippen wel zien zitten, maar we raden toch aan om een toffe zwemoutfit te voorzien. Na een frisse duik in het water kunnen we een handdoek wel gebruiken, dus deze zullen we zeker ook niet vergeten.

Luieren is de knapen hun favoriete bezigheid, maar een beetje bewegen op vakantie is ook belangrijk. Daarom brengen we een strandbal en een paar leuke floaties voor in het water mee. Met de bal kunnen we misschien nog een aantal coronakilos wegwerken om dan daarna weg te dobberen op het water.

Wat is eigenlijk nog het belangrijkste? Eten, natuurlijk! We kunnen toch geen hele dag op het strand niksen zonder goeie snackjes. Wants de strandbars van tegenwoordig hebben hun prijzen goed opgeslaan. Daarom nemen we een frigobox mee vol drankjes, onze zelfgemaakte mocktail niet vergeten en goeie snacks. ’s Avonds kunnen we op het strand misschien wel een grote BBQ houden en samen genieten van de avond zon. Na het eten zetten we ons rond een gezellig vuurtje en roosten we wat marshmallows, vertellen we leuke geheimpjes aan elkaar. Op de achtergrond een leuk deuntje van Jade die leuke kampvuur liedjes speelt op haar gitaar zoals Take me home, Country roads.

            Country roads take me home

            To the place where I belong

West Virginia mountain momma

Take me home country roads

We zien er als knapenban al fars uit nu met onze nice outfit, zonnebril en strandaccessoires. We zien er tip top uit. Jade speelt nog een aantal vette nummers en we zorgen ervoor dat heel het strand meedanst en meespringt tot in de vroege uurtjes.

Wat kan er nu zeker niet ontbreken op een tropisch strand? Uiteraard de zee, met haar grote golven waar de stoere jongens en meisjes durven op te surfen en met haar rustgevend geluid. Ook palmbomen zijn van groot belang, want jullie weten het of jullie weten het niet, maar aan een palmboom groeien kokosnoten! Ideaal om even via self-service een kokosnoot te plukken en leeg te drinken.

We hopen allemaal dat we na dit toch wel ‘drukke’ coronajaar en na de stomme examens even kunnen chillen en relaxen, want we hebben het dik verdiend. We hopen samen op het goede warme weer waar we volop kunnen van genieten, op genoeg afkoeling en lekkere drankjes, chillsessies en siësta’s en we hopen vooral om jullie allemaal terug te zien op het kamp!

Tot snel op het beste, leukste, chillste, mooiste, … kamp van het land!

Jullie favo leiding,

Jade, Hannah, Thomas, Camille